Bulent Arinc svečano pustio u funkciju displeje agencije Anadolija

    Zamjenik premijera Republike Turske Bulent Arinc, pustio je u četvrtak, 24.10. u funkciju displeje sa multimedijalnim sadržajima Agencije Anadolija (AA) i njenih partnera u projektu, koje će posjetioci Sarajevskog aerodroma moći pratiti na LCD monitorima u kompleksu zgrade aerodroma.
    Multimedijalni sadržaji zajednički su projekt Anadolije, Turkish Airlinesa i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
    Monitori su postavljeni na dolaznim i odlaznim terminalima, u kafeteriji i u VIP salonu aerodroma, a putem njih svi putnici i posjetioci biće u prilici da konstantno prate multimedijalni prikaz sadržaja Anadolije, kao i druga dva partnera u projektu.
    U obraćanju prisutnima prije svečanog puštanja displeja u funkciju, Arinc je podsjetio da je prošle godine u Sarajevu otvoren Regionalni ured za Balkan agencije Anadolija, koji svoje vijesti i ostale sadržaje pruža na jezicima BiH i u regiji, te na turskom, arapskom i engleskom jeziku.
    "Ponosni smo na uspjehe Anadolije koje bilježi u posljednje vrijeme u svom poslu. Svoje usluge pruža na 10 jezika. Bio sam u Sarajevu i prije osam mjeseci u posjeti i znam da su sve medijske kuće pretplaćene na usluge AA, što nas čini izuzetno radosnim i ponosnim.
    Danas smo na početku nečeg veoma lijepog, a to je zahvaljujući saradnji AA sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo i kompanijom Turkish Airlines. Ovdje danas otvaramo info monitor, gdje će vijesti AA stalno biti objavljivane na četiri jezika posjetiocima, i to turskom, arapskom, engleskom i naravno jezicima naroda u BiH. Mislimo da je ovo izuzetno lijepo. Sigurno će svim putnicima i posjetiocima biti dostupne vjerodostojne i pravovremene informacije", poručio je Arinc.